duminică, 26 iulie 2009

In vacanta

Dupa o perioada plina de proiecte realizate dar si vise spulberate, ne-am gandit sa plecam intr-o minivacanta. Profitand de ofertele speciale acordate de hoteluri in urma ajutorului financiar primit de la stat* am ales Shirahama. La doar 3 ore de casa noastra in prefectura Wakayama, statiunea Shirahama se numara printre cele mai renumite locuri din tara in ceea ce priveste traditia apelor termale(onsen).
Totusi, ceea ce ne-a facut sa alegem acel loc este plaja cu deschidere la ocean.



Shirahama Beach



Sandanbeki

In fata ochilor se deschide un peisaj mirific. Furia valurilor care se izbesc de stanci iti dau un sentiment de eliberare. Simti cum tot stresul si oboseala acumulata iti este purtata de valuri si facuta bucati de stancile uriase.
Din pacate acest loc este ales de fiinte care nu mai pot inainta pe cursul vietii si aleg sa-si puna capat zilelor. M-a emotionat profund mesajul catre cei care vor sa se sinucida; "Inainte de-a lua o decizie suna la nr..." iar deasupra era scris ca Isus te iubeste, contezi pentru El. Este de remarcat mesajul cu trimitere la Isus intr-o tara in care influenta crestinismului abia se face remarcata. Daca toata viata s-a inchinat pietrelor, in ultimul moment i se spune ca mai este cineva care-l iubeste si viata lui este importanta.



Ryokan (hotel in stil japonez)



Simbolul statiunii Shirahama- Engetsutou

* In ideea sustinerii economiei, statul japonez a acordat fiecarui locuitor al Japoniei(care poate dovedi prin acte ca locuieste in Japonia) un ajutor financiar de 12000 de yeni(aprox. 90 E) pentru adulti si 20000 de yeni pentru copii si batrani. Cu aceasta ocazie, firmele de turism au creat oferte speciale numai bune pentru a cheltui banii primiti cadou.

5 comentarii:

  1. Foarte interesanta oferta statului japonez, care constribuie si la dezvoltarea turismului intern si ajta si oamenii sa vada mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  2. daca e cineva intersat de Oina ( sportul national al romanilor ), ceva asemanator baseball-ului. de fapt se spune ca baseball-ul provine din oina, dar ceva mai veche. puteti intra pentu o scurta introducere, pe adresa http://zeulfootball.blogspot.com/ ...
    si sper sa afle cati mai multi romani de ea (n.r. oina), chiar si strainii. mai ales ca japonezii din cate am inteles, sunt mari "devoratori" de baseball. din pacate la noi in tara am descoperit ca sunt multi romani care habar nu au ce e oina, sau nici macar nu au auzit de acest cuvant ( mai ales persoanele tinere ). eu in mod normal,in blogul meu scriu despre fotbal, dar am facut o mica exceptie cu oina, in speranta ca prin gestul meu vor mai afla si alte persoane, catusi de putin acolo, ceva despre sportul nostru national. speranta mea e ca romanii din diaspora, datorita distantei de casa, vor intelege mai bine ce inseamna sa fi roman. si daca se gasesc unii dintre noi sa mai contribuie cu putina promovare de orice fel, ar excelent.
    personal nu am jucat in viata mea oina, dar nu ca nu as fi vrut, ci pt ca nu am avut cum. si nici cu mainile in san sa stau, nu vreau, si sa vad cum se duce un sport despre care se spune ca ne si reprezinta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere