duminică, 19 iulie 2009

Gion Matsuri


Pe 17 iulie in Kyoto are loc primul festival de mare amploare al verii.
Pregatirile pentru acesta sarbatoare incep cu cateva saptamani inainte, cand se oficiaza ritualuri de purificare si reprezentatii artistice traditionale (Kabuki si Kyogen). Pe 10 iulie se construiesc si impodobesc cele 32 de care alegorice care vor strabate strazile Kyoto-ului la marea parada. Tot pe 10 are loc si "Intampinarea lampioanelor". Alaiul barbatilor imbracati in kimonouri si tinand in mana lampioane porneste de la templul Yasaka pana in Kawaramachi. O alta activitate a aceastei zile este si "Mikoshi Arai" sau "Purificarea carelor alegorice".
In dimineata zilei de 17 iulie, in ziua marii parade, cele 32 de "muzee ambulante", cum au mai fost numite carele alegorice pornesc de la templul Yasaka pe strazile orasului, reanimand atmosfera fostei capitale.

3 comentarii:

  1. Simona , felicitari pentru site-ul tau ,succes mai departe ,

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaa, Gion Matsuri, cat de cald putea sa fie cand am fost anul trecut la festival! Mushi-atsui tipic! ^_^ Dar am avut o zi superba, nu datorita festivalului in sine, cat datorita plimbarii prelungite in Kyoto. Postarea aceasta imi desteapta un sentiment acut de nostalgie ^_^ Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Kyoto ramane unul dintre visele mele inca nerealizate!

    RăspundețiȘtergere