vineri, 13 februarie 2009

Ziua Indragostitilor in Japonia

Pe 14 februarie si in Japonia se sarbatoreste Valentine's Day. Cum era de asteptat din partea japonezilor, mesteri desavarsiti in a prelua obiceiuri si traditii din alte culturi, au adoptat si aceasta sarbatoare, personalizand-o, incat sa para "de-a casei".
De Valentine's Day in Japonia doar barbatii primesc ciocolata, urmand ca pe 14 martie( White Day)femeile sa primeasca din partea barbatilor cadouri. (E de la sine inteles ca o femeie nu s-ar multumi doar cu ciocolata.:))
In aceasta zi, femeile nu ofera ciocolata doar partenerului, ci la toti barbatii cu care colaboreaza. In comert se pot distinge doua tipuri de ciocolata: honmei cyoko(ciocolata favorita) si giri cyoko (ciocolata din obligatie). Honmei cyoko se ofera partenerului si de obicei este sub forma de inimiora, iar giri cyoko este ambalata mai simplu si are un pret mai mic la vanzare.
Va doresc un Valentine's Day plin de iubire oriunde v-ati afla!

3 comentarii:

  1. Hanami, iti multumim foarte mult pentru invitatia virtuala in Japonia, e mai mult decat bine-venita! Pe blogul meu te asteapta un joc: Leapsa - "Adevarat sau fals", l-am primit si eu de la Mona si m-am gandit sa ti-l dau si tie, daca iti face placere!

    RăspundețiȘtergere